We beginnen weer!

Nu de scholen weer beginnen, starten ook de trainingen weer. Zoals eerder gemeld, mogen de grasvelden nog niet worden gebruikt, waardoor het improviseren is met de ruimte op de kunstgrasvelden. Let dan ook goed op wanneer en op welk veld je traint.

De trainingen worden hoofdzakelijk gegeven door vrijwilligers. Dat zijn meestal ouders van kinderen die HBC Voetbal een warm hart toedragen. Helaas komen wij nog vrijwilligers tekort, waardoor niet alle teams een trainer hebben. Daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt, maar wilt u training geven, meldt u dan bij Peter van der Waart (pvdwaart@hotmail.com) of Erik Bol (erik.bol@svhbc.nl)

Vrijwilligers
Nu wij het toch over de vrijwilligers hebben, deze zijn hard nodig bij Clubhuis De Toekomst, de wedstrijddiensten, als scheidsrechters maar ook voor vele andere klusjes. HBC Voetbal is een vereniging van mensen, waarbij het de bedoeling is om alles samen te doen en ervoor te zorgen dat alles bij HBC goed verloopt. In de komende dagen worden er mailberichten verzonden met het verzoek om te helpen bij diensten in het Clubhuis en wedstrijddiensten op zaterdag en zondag. Mocht u zich nu al willen melden, dan kan dat via wedstrijdsecretariszondag@svhbc.nl.

Scheidsrechters
Tot het seizoen 2019/2020 kon HBC het vaak nog redden met scheidsrechters die zich elke week beschikbaar stelden voor de club. Tot eind september/begin oktober zijn veel van deze scheidsrechters nog met, of gaan nog op, vakantie. En helaas zijn er ook scheidsrechters gestopt. Hierdoor komen wij tekort. U kunt zien waar er geen scheidsrechter beschikbaar is, als er achter een wedstrijd geen naam vermeld staat. Staat er geen naam, dan wordt er verwacht dat die teams zelf voor een scheidsrechter zorgdragen. Een fluitje, grensrechtervlaggen en alle andere benodigdheden zijn in de bestuurskamer te verkrijgen.

Contributie
Helaas zijn er nog spelers en speelsters waarvan de contributie van het seizoen 2020/2021 nog niet is betaald. Deze spelers en speelsters mogen niet voetballen en ook niet trainen. De namen van deze spelers en speelsters zijn bekend bij de teammanagers (senioren) en coördinatoren (jeugd)

Pas als de contributie voor seizoen 2020/2021 volledig is voldaan, mogen deze spelers en speelsters weer bij HBC voetballen. Overstappen naar een andere vereniging is niet mogelijk zolang deze contributie niet is voldaan. De contributie voor het nieuwe seizoen 2021/2022 zal in de loop van oktober 2021 worden gefactureerd.

Afmeldingen
Helaas ontvangen wij de laatste weken toch nog afmeldingen voor voetballen bij HBC. Dit heeft veel invloed op de teams, omdat deze al begin juli 2021 zijn vastgesteld. Hierdoor hebben teams minder spelers en speelsters, wat niet leuk is voor het team. Daarnaast dienen deze spelers toch nog minimaal 50% van de contributie te voldoen, mede omdat HBC al inschrijfgeld is verschuldigd aan de KNVB en vanwege de administratieve afhandeling van de afmelding. Wij hopen dan ook dat eenieder blijft voetballen en veel plezier zal beleven bij HBC.

Aanmeldingen
Nieuwe aanmeldingen zijn van harte welkom en wij zullen kijken of wij jullie bij een passend team kunnen plaatsen. De meisjes-afdeling is ook groeiende en wij zijn bij hen op zoek naar nieuwe aanmeldingen. Dus heb je een zus, nicht, buurmeisje of vriendin die nog wil voetballen meldt je aan bij ledenadministratie@svhbc.nl. Ook bij de jongens zijn aanmeldingen van harte welkom, Vooral bij de JO19, JO17, JO16 en JO8 zijn nieuwe leden welkom. Maar ook andere leeftijdsgroepen zijn van harde welkom.

Aanvang Beker- en competitiewedstrijden
De competitie- en bekerwedstrijden beginnen in het weekeinde van 4 en 5 september. De KNVB hanteert dit seizoen een andere opzet voor sommige leeftijdscategoriëen. Bij de senioren is er niets veranderd: de eerste drie weekenden zijn er bekerwedstrijden, waarna de competitie begint.

Bij de Onder 23 wordt er gespeeld in meerdere reeksen. Bij Onder 23-1 is er geen beker. De Onder 23-2 speelt wel bekerwedstrijden.

De jeugdteams spelend in de A-categorie, bij HBC Zondag JO19-1, Zondag JO17-1, Zaterdag JO14-1 en Zaterdag JO13-1, spelen eerst drie bekerwedstrijden en spelen daarna nog 2 competitiereeksen.

JO16, JO17, MO17, JO19 en MO19-teams spelen twee fases, waarbij de eerste fase van 7 wedstrijden voor de KNVB-beker zijn. JO13, MO13, JO14, JO15 en MO15-teams spelen drie fases, waarbij de eerste fase van 7 wedstrijden voor de KNVB-beker zijn. De JO8, JO9, JO10, MO10, JO11 en JO12 teams spelen in vier fases en, voor zover ik kan zien, geen bekerwedstrijden. Dit alles is te volgen op de speeldagenkalender, welke op deze site is te vinden (>>Clubinformatie >> Downloads & handige links >> Speeldagenkalender 2021/2022).

Communicatie
Bij HBC Voetbal communiceren wij alles via de website, deze is dan ook altijd leidend. In bepaalde gevallen worden er ook direct mededelingen aan de trainers/teammanagers/coördinatoren gedaan. Op de website worden afgelastingen vermeld, bijvoorbeeld als de grasvelden niet bespeelbaar zijn door regenval. Dit geldt ook voor de trainingen.

Bij de jeugd tot en met de O19 gaan alle teams dan op een kwart kunstgrasveld trainen. Bij de seniorenteams is dat moeilijker, omdat er hoofdzakelijk op de donderdagavond teveel seniorenteams tegelijkertijd trainen en het dan moeilijk is om iedereen te laten trainen. Wij trachten om bij slecht weer rond 15:00 uur een mededeling over afgelasting te publiceren, maar omdat de meeste personen die met de bepaling van afgelastingen te maken hebben, ook nog een normale baan hebben, kan dit ook later zijn.

Downloads & handige links
Zoals hierboven genoemd voor de speeldagenkalender, is veel informatie terug te vinden op de HBC-website onder Downloads & Handige Links. Hier zijn dingen te vinden over spelregels, rode- en gele kaarten en het invullen van het digitale wedstrijdformulier (mDWF)

Teammanager/trainer
Elke teammanager en/of trainer van een HBC-team wordt verzocht zich aan te melden als lid van HBC Voetbal. U wordt dan geregistreerd als vrijwilliger bij HBC en dat kost u niets, want HBC is blij dat u dit wilt doen. Dan kan deze teammanager/trainer het mobiele Digitale WedstrijdFormulier (mDWF) invullen, wat verplicht is voor elke wedstrijd. Dit gaat via uw mobiele telefoon.

Pasfoto’s
Vanaf JO13 en MO13 en hoger is het verplicht een pasfoto te uploaden, welke zichtbaar is op het mobiele Digitale WedstrijdFormulier (mDWF). Hoe dat precies in zijn werk gaat, staat in een aparte mededeling op deze site. Bij vragen kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Wij wensen alle voetballers, teammanagers, trainers, vrijwilligers en toeschouwers een leuk voetbalseizoen toe.

Namens het bestuur van HBC Voetbal,

Jan Zwarter
Wedstrijdsecretaris