Beker- en competitiewedstrijden gaan beginnen

Na enkele weken trainen en voornamelijk onderlinge oefenwedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag, starten komend weekeinde de beker- en competitiewedstrijden.

Voor Zondag Heren 1 was de oefensessie best succesvol, met een overwinning van het toernooi bij Hoofddorp. Op vrijdag 27 augustus werd Hoofddorp Zondag Heren 1 met 1-3 verslagen en zondag 29 augustus werd DSOV Zondag Heren 1 met 0-2 verslagen. Zeker een goed resultaat.

Bekerreglementen
De teams van Onder 13 en hoger gaan beginnen met bekerwedstrijden. Omdat de bekerwedstrijden op zichzelf staan en uiteindelijk tot een finale moet leiden, zijn hier aparte reglementen voor opgesteld. Die reglementen zijn hier te vinden: >>Clubinformatie>>Downloads & Handige links

Trainingen
Vanaf maandag 6 september kunnen ook de grasvelden weer gebruikt worden voor de trainingen, vanaf dat moment geldt het nieuwe veldenschema. Uiteraard wordt dit aangepast als de grasvelden afgekeurd zijn, maar wijzigingen zullen nog maar incidenteel voorkomen. Nieuw dit seizoen is, dat de veldencommissie geen wijzigingen meer doorvoert voor voetbalwedstrijden welke op de televisie uitgezonden worden. Het is gewoonweg teveel werk om dit elke keer aan te passen.

Aanmelden in bestuurskamer bij thuiswedstrijden
Bij thuiswedstrijden ontvangen wij graag de trainers/teammanagers van zowel HBC als de bezoekende vereniging in de bestuurskamer. Dan weet de wedstrijddienst dat de teams er zijn en kan ook van tevoren het mobiele digitale wedstrijdformulier in orde gemaakt worden. Nieuw dit seizoen is, dat op het mobiele digitale wedstrijdformulier altijd een teammanager vermeld dient te zijn die 18 jaar of ouder is. Deze teammanager moet dan wel lid zijn van HBC of van een bij de KNVB aangesloten voetbalvereniging. Bent u teammanager en geen lid van HBC, meld u dan aan via de HBC-website met de vermelding teammanager en uw aanmelding wordt verwerkt, waarna u op het mobiele digitale wedstrijdformulier vermeld wordt.

Op bezoek bij een andere vereniging
Een HBC-team dat op bezoek gaat bij een andere vereniging, oftewel “uit” speelt, dient zich daar ook altijd eerst te melden in de bestuurskamer of andere commissiekamer. Dan weet men daar ook dat jullie er zijn en dat er gevoetbald kan worden.

Scheidsrechters
Zoals al in het vorige bericht genoemd is, zijn er helaas nogal wat wedstrijden, waarbij HBC geen scheidsrechter kan vermelden. Dan dienen de teams zelf voor een scheidsrechter te zorgen. U helpt de teams door de fluit ter hand te nemen en de wedstrijd te leiden. Een fluitje, grensrechtervlaggen en alle andere benodigdheden zijn in de bestuurskamer te verkrijgen.

Nieuwe leden
HBC Voetbal is een uitermate bloeiende club, maar nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Vooral in de Meisjes Onder 19, Meisjes Onder 15, Jongens Onder 19 en Jongens onder 17 is ruimte voor teamuitbreiding. Weet jij in jouw klas of vriendenkring nog speelsters en spelers die willen gaan voetballen, neem ze dan een keer mee. Ze mogen altijd drie proeftrainingen volgen.

Pasfoto’s
Zoals gemeld, is het vanaf de JO13 en MO13 en hoger verplicht een pasfoto te uploaden, welke op het mobiele Digitale WedstrijdFormulier (mDWF) zichtbaar is. Hoe dat in zijn werk gaat, staat in een apart bericht op de website. Bij vragen kunt u contact opnemen met ondergetekende. Zonder pasfoto mogen de spelers en speelsters niet voetballen.

Communicatie
De afgelopen weken hebben wij veel vragen gehad over onderwerpen, die ook op de website vermeld staan. De website is hét communicatiemiddel bij HBC Voetbal en de meeste dingen zijn hier te vinden. De website van HBC is dan ook altijd leidend. In bepaalde gevallen worden er ook direct mededelingen aan de trainers/teammanagers/coördinatoren gedaan.

Op de website worden ook afgelastingen vermeld, als bijvoorbeeld grasvelden niet bespeelbaar zijn door regenval. Dit geldt ook voor de trainingen. Bij de jeugd tot en met de Onder 19 gaan alle teams dan op een kwart kunstgrasveld trainen. Bij de seniorenteams is dat moeilijker, omdat er hoofdzakelijk op de donderdagavond te veel seniorenteams tegelijkertijd trainen en het dan moeilijk is om iedereen te laten trainen. Wij trachten om bij slecht weer rond 15:00 uur een mededeling over afgelasting te publiceren, maar dit kan soms ook later zijn.

Wij wensen iedereen een leuke start van de beker- en competitiewedstrijden toe.

Namens het bestuur van HBC Voetbal,

Jan Zwarter
Wedstrijdsecretaris