HBC G1: De bal rolt weer en oefenen helpt…

11 september 2021
Overbos G1 – HBC G1: 6-0

Na de Haarlems vrienden waren ook de Hoofddorpse vrienden wel te porren voor een oefenwedstrijd. Ook een bekende tegenstander met bij sommige nog een HBC-verleden.

Beiden zijn we blij dat we weer kunnen en mogen spelen. Het gaat niet om “het echie”, maar het is wel echt voetbal. In de voorbespreking nogmaals de nadruk gelegd op plezier in het voetbal, waarna de wedstrijd kan beginnen.

HBC G1 begon duidelijk beter aan de wedstrijd dan de eerste keer. Met twee trainingen en een wedstrijd achter de rug ging het ook wat soepeler. “Het team stond beter” zeggen de kenners dan. In alle linies wel te verstaan.

Keeper SEBASTIAAN liet keer op keer zien dat hij onbetwistbaar de enige echte keeper van HBC G1 is. Klasse, hoeveel ballen hij wist te stoppen. Natuurlijk wel geholpen door een sterke laatste linie. LIBAN, weer helemaal terug na zijn blessure. THOMAS, teruggekeerd op het oude nest. MAARTEN, kent geen angst en gooit keer op keer zijn lichaam in de baan van het schot.

De schakelaars zijn tussen de aanval en verdediging te vinden. JEROEN, deed enorm zijn best ondanks dat hij het soms wat moeilijk had. JOHAN, de rust zelve en daarmee het team van de juiste impulsen voorzien. BODIAM, bikkelend als vanouds die, ondanks een vroege spierblessure, boven zichzelf uitstijgt.

De lastigste positie is voor de spits. Het team wordt ver teruggedrongen, maar MATTHIJS blijft toch alert op die ene kans die komt. DEBORA heeft een wat ondankbare rol als reservespeelster. Maar doordat ze op vrijwel elke positie ingezet kan worden, heeft ze wel een belangrijke rol in het team. REGILIO maakt het team compleet, nog niet kunnen trainen en spelen dus nam hij vrijwillig wat afstand van het strijdgewoel.

In de rust veel glunderende gezichten. Het was slechts 1-0, het spel was heel behoorlijk en er werd met veel inzet gestreden. In de tweede helft begon de vermoeidheid wat mee te spelen en dus vielen er wat meer doelpunten, maar de algehele indruk van vandaag was een positieve.

De twee oefenwedstrijden hebben zeker nut gehad en zo spelend gaan we op 25 september vol goede moed aan de competitie beginnen.

Leo Holdorp

——
4 september 2021
HFC G3 – HBC G1: 8-0

Het compleet verloren seizoen 2020/2021 is voorbij. Corona lijkt nu zover onder controle te zijn dat er weer gevoetbald mag gaan worden. Goed nieuws dus. Het minder goede nieuws is dat er maar liefst vier spelers hebben gemeld te stoppen met het voetballen bij het G-voetbal van HBC.

Gelukkig is er wel een (oud)speler terug gekomen, zodat de selectie op dit moment uit 10 spelers bestaat. Dat is eigenlijk te weinig om serieus de competitie mee in te gaan. Dat is dan ook de reden dat HBC G1 zich niet beschikbaar heeft gesteld voor de bekerwedstrijden die aan de competitie vooraf gaan.

Intussen zijn de contacten met de omliggende verenigingen zodanig dat we over en weer wel oefenwedstrijden kunnen spelen. Zaterdag was dat tegen de vrienden van HFC. De G3 verwelkomde HBC op het terrein aan de Spanjaardslaan. Na de voorbespreking en een korte warming-up begon HBC enthousiast aan de wedstrijd.

Al gauw bleek dat HFC de betere was. Combinaties liepen wat makkelijker en ze waren vaak net wat sneller dan de HBC-ers. Op zich niet zo gek, want zij hadden veel meer trainingsarbeid achter der rug dan de Heemstedenaren. Het was dan ook niet gek dat de rust inging met een 5-0 voorsprong voor de Koninklijke.

Na de rust, met wat omzettingen, liep het iets beter. HBC kon echter niet voorkomen dat zij nog 3 keer het net wisten te vinden. Waarschijnlijk wordt dit een beeld wat we dit seizoen nog wel een keer gaan zien. Als we echter als team blijven proberen er het beste van te maken, dan gaan we onze doelstelling zeker nog halen. Namelijk, plezier in het voetbal!

Leo Holdorp