Zaterdag G1: We zijn positief!

HBC G1 vs DIOS G1: 5-4

We zijn positief! Het is haast de vraag of je dat tegenwoordig hardop kan zeggen? Want in deze tijd van testen wil iedereen graag negatief zijn. In dit kader kan het echter wel. Na de twee oefenwedstrijden begon het voor HBC G1 in ieder geval wel zo.

Door wat vertraging van een speler kon HBC niet met een al haast standaard basis team de strijd aangaan tegen DIOS, een nieuwe tegenstander. Dankzij DEBORA, de alleskunner, was dat toch niet echt een probleem. HBC begon dan ook goed en geconcentreerd aan de wedstrijd.

De aanvallende bedoelingen waren al snel duidelijk. Keer op keer trok het team ten strijde. De keeper van DIOS gaf echter geen krimp. Dat bleef zo een kwartiertje doorgaan, totdat JOHAN zich liet gelden. Hij liet het luid bejubelde eerste doelpunt aantekenen.

Tevreden leunde HBC wat achterover en daar maakte DIOS dankbaar gebruik van. Goed 5 minuten later was het alweer gelijk, 1-1. Niet getreurd want het lukte HBC, door dezelfde JOHAN, de rust met een 2-1 voorsprong in te gaan.

Het ging goed, dus de positiviteit voerde de boventoon. Dat HBC niet zomaar op halve kracht kan winnen werd duidelijk doordat DIOS vlak na rust de 2-2 maakte. Waar Arjen voorheen de onbetwiste topscorer was doet JOHAN daar met nog eens twee doelpunten daar nadrukkelijk nu een gooi naar. De nieuwe “bomber”?

Dat DIOS ook nog twee keer wist te scoren was een keer omdat de as van het veld (THOMAS en BODIAM) een keer gezamenlijk in de aanval was. De andere keer omdat een zeldzaam foutje van LIBAN afgestraft werd. Het zei hem vergeven, want een aantal keer was hij keeper SEBASTIAAN behulpzaam door op de lijn te redden.

HBC nam geen genoegen met een gelijkspel. DEBORA had nog een keer pech dat de bal via onderkant lat het veld weer in stuiterde. JEROEN leek de winnende treffer te maken, maar “spits” REGILIO gaf nog net het laatste beslissende tikje.

In een zeer doelpuntrijke strijd wist HBC de eerste de beste competitiewedstrijd te winnen. Een goed begin is het halve werk is de positieve gedachte waarmee we thuis kunnen komen!

Leo Holdorp