HBC G1: Het Betere Combinatiespel

HBC G1 vs FC Zaandam: 9 – 1

HBC is goed begonnen aan de competitie. Twee wedstrijden gespeeld en het maximale resultaat behaald. Daarbij zijn ook de bedenkingen over het stoppen van de productieve spits volledig verdwenen. 12 doelpunten in 2 wedstrijden zegt genoeg!

Het voor HBC onbekende FC Zaandam meldde zich voor de derde wedstrijd. Niet de sterkste tegenstander uit de poule leek uit hun voorgaande resultaten, maar toch. Het gebruikelijke team begon vol vertrouwen aan de match. Rustig opbouwend van achteren werd de aanval gezocht. Het zeer enthousiaste middenveld was nadrukkelijk aanwezig en deze keer was het Bodiam die voor het eerste doelpunt slechts 5 minuten nodig had.

Vol vertrouwen ging HBC verder. Het publiek genoot van het spel van HBC. De ene na de andere mooie combinatie lieten de spelers zien. FC Zaandam kwam er eigenlijk niet aan te pas. Als ze de bal al een keer hadden, ging HBC er vol in om de bal weer te heroveren. Na een kwartiertje liet Johan de tweede aantekenen. Bodiam, Debora en Johan, allen middenvelders, maakten het karwei met een 5-0 ruststand bekwaam af.

Even rusten in het zonnetje met een drankje, knabbeltje en een ontspannen praatje en het team was klaar voor de tweede helft. Bodiam had maar weinig tijd nodig om zijn hattrick te voltooien. Intussen bleef met name Johan de combinaties zoeken. Helaas lukte het de spitsen Mathijs en Regilio net niet ook hun doelpuntje mee te pikken.

De eerste kwam net een teenlengte tekort. De tweede werd op alle manieren, beuk op de borst en staan op de voet, het scoren belet. Jeroen, weer terug van vakantie, legde al zijn hernieuwde energie in een verwoestend schot. Vakkundig via de binnenkant van de paal afgerond. Hij was los en maakte zo ook zijn tweede.

Een mooi kadootje voor FC Zaandam was het tegendoelpunt. Het slotakkoord was echter voor Thomas. Hij zorgde voor de uiteindelijke overwinning met 9-1.

Zo werd weer een mooie overwinning behaald. Door als team te voetballen. Niet gaan voor het eigen succes, maar door combinaties het optimale resultaat bereiken. Punten verzamelen en plezier in de sport. Daar gaat het om…

Leo Holdorp