HBC G1: Wat plussen en minnen…

HFC G3 vs HBC G1: 4-2

De start van het seizoen is goed te noemen. De volle winst uit 3 wedstrijden. Dat is een PLUS, omdat de verwachtingen vooraf niet al te hoog waren. Nauwelijks voldoende spelers om een team op de been te brengen. Dat is een MIN. Enthousiaste vrienden en een ledenwerfactie heeft 3 spelers extra opgeleverd. Dat is een PLUS.

Keeper SEBASTIAAN werd in de voorgaande wedstrijden nauwelijks op de proef gesteld. Vandaag werd zijn waarde voor het team weer eens benadrukt. Het was met name aan hem te danken dat HBC slechts 4 doelpunten tegen kreeg. Dat is een PLUS.

LIBAN is, als linkerverdediger, een constante waarde. Vooral zijn opbouw langs de flanken is een PLUS.

RICHARD werd als nieuwe speler centraal achterin gezet. Als je dan al direct goed sturing geeft aan het team dan is dat een PLUS.

MAARTEN is altijd onverstoorbaar in zijn optreden. Ook nu was zijn gecontroleerde verdedigen een PLUS.

JEROEN moest het weer vanaf zijn vertrouwde linkshalf plaats laten zien. Niks mis mee en, later in de verdediging, liet hij ook zien goed uit de voeten te kunnen. Dat is een PLUS.

JOHAN is centraal op het middenveld, letterlijk en figuurlijk, de rots in de branding. Controle aan de bal en sterk in de passing. Dat is een PLUS.

BODIAM heeft zijn vaste stek, als rechtshalf, weer meer dan waar gemaakt. Nauwelijks balverlies en aanvallend ingesteld. Dat is een PLUS.

MATHIJS gaat zich meer en meer met het spel bemoeien. Dat komt hem, en het team, ten goede. Dat is een PLUS.

En dan zijn er nog de onmisbare wissels. Zij maken het team sterker. Dat is een PLUS.

DEBORA is multi-inzetbaar. Daardoor een ideale speelster om extra impulsen te geven aan het team. Dat is een PLUS. Vandaag kreeg zij kort na een invalbeurt een harde bal tegen haar gezicht en moest ze de strijd staken. Dat is een MIN.

REGILIO is wat je zou kunnen noemen een schaduwspits. Er is helaas maar plaats voor 1 spits en zo deelt hij zijn plek. Daar gaat hij zeer professioneel mee om. Dat is een PLUS.

JAN is een andere nieuwkomer. Een zeer enthousiaste speler met als wapens een opvallende snelheid en een hard schot. Zo wist hij ook het enige doelpunt voor HBC te maken. Dat is een PLUS.

Het liep in de eerste helft niet zo goed. Daardoor werd er wat minder de eigen positie gehouden en was er weer wat meer commentaar op elkaar. Dat is een MIN.

De oude fout werd in de rust hersteld en in de tweede helft ging het ook beter. Dat is een PLUS.

De oefenwedstrijd tegen HFC voorafgaand aan het seizoen werd met 8-0 verloren. Dat is een MIN. Deze wedstrijd was de uitslag 4-1. Dat is een PLUS.

Per saldo kan gesteld worden dat er voldoende PLUSSEN zijn om met vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet te zien.

Leo Holdorp