Eerste periode voor HBC

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de wedstrijd in het videoverslag van BeuteVideoAnalyses – Rinke Beute.

Bijna wekelijk ziet Arno Dijkstra kans het verschil te maken qua goals want de teller staat inmiddels op 12 na 9 duels. ‘Kijk, dit scenario zagen we natuurlijk niet aankomen. We hebben de meeste topploegen gehad. Als wij met volle intensiteit spelen, dan komen onze kwaliteiten altijd boven drijven. Dan geeft kwaliteit de doorslag,’ meldde uitblinker Xeno van Ooijen na afloop van het met 4-0 gewonnen duel tegen een krachteloze tegenstander rode lantaarndrager Alphense Boys die het zoet van een overwinning nog steeds niet heeft kunnen smaken.

Ondanks code geel, ferme windvlagen gecombineerd met pittige herfstbuien, startte de thuisploeg vol energie, in de wetenschap dat bij winst de periodetitel kon worden gevierd. Tegen de wind in nam HBC het heft stevig in handen en scoorde eigenlijk bij hun eerste kans. Een corner van Jessie Vink vond de ongedekte Zeno van Ooijen en zijn streep randje strafschopgebied vond de linker benedenhoek: 1-0. ‘Complimenten aan onze staf hoor want die hadden uitgevogeld dat zij nooit dekken op de plek waar ik stond,’ analyseerde een opgeluchte Zeno van Ooijen.

Na rust hetzelfde laken en pak. HBC domineerde maar kwam net als de tegenstander nog niet tot kansen. In een tijdsbestek van een minuut of 10 vanaf minuut 70 liet HBC de score echter oplopen naar 4-0. Jessie Vink uit een prima voorzet van Sven Beelen die pas een minuut binnen de lijnen stond, wederom Zeno van Ooijen die weifelachtig optreden van de keeper genadeloos afstrafte en Jeroen de Bruijn na een puntgave voorzet gaven de zege het nodige reliëf.

De uitzinnige spelers snelden na het laatste fluitsignaal snel naar binnen waar het ‘periodefeest’ duidelijk in volle gang en hoorbaar was. Voorzitter Piet Soomer had tijdens de rust al gezien dat het zou gaan lukken. ‘Meedoen in het linker rijtje en eens kijken hoe ver we kunnen reiken. Dat is onze doelstelling. Het gaat crescendo en de eerste opsteker zit er aan te komen,’ lachte de immer goedgemutste voorzitter die nu al weet dat zijn team aan het eind van de rit in ieder geval gaat meestrijden om promotie naar de derde klasse. Zeno van Ooijen is hoopvol gestemd. ‘Er zit nog genoeg rek in onze selectie. Allemaal jongens met goeie koppen erop hoor. Ik ben reuze benieuwd waar het toe gaat leiden. Dit eerste succes smaakt duidelijk naar meer.’

Bron: Hans Akkerman bij Voetbal in Haarlem