HBC houdt punt over aan glijpartij in Hoorn

Of hij nu blij moest zijn met het punt was iets waar HBC-trainer Jasper Ketting na afloop van de wedstrijd niet helemaal uit was. Met voetbal had het duel tegen Hollandia weinig te maken, maar dat zijn ploeg vlak voor tijd nog een punt pakte, maakte het in ieder geval niet helemaal een verloren middag.

Het ging na afloop bij de ploeg uit Heemstede eigenlijk maar over één ding: het hoofdveld in Hoorn. ‘Achteraf hadden we hier nooit op mogen spelen. Het werd op een gegeven moment gewoon gevaarlijk’, foeterde Ketting. De meest recente duels speelde Hollandia op het naastgelegen kunstgrasveld, maar op verzoek van de sponsors was er met man en macht geprobeerd het hoofdveld speelklaar te maken.

Het werd goedgekeurd door scheidsrechter Brinkman, maar de erbarmelijke grasmat werd gaandeweg alleen maar slechter. Normaal combinatievoetbal was niet mogelijk en spelers gleden om de haverklap uit. Door de rondvliegende graszoden stuiterde de bal soms alle kanten op. ‘En het leverde ook onnodige gele kaarten op. Jessie Vink gleed bijvoorbeeld uit en raakte een speler, waardoor de scheidsrechter het voor een overtreding aanzag.’

Tussen al het glijden en alle verkeerde passes door was er hier en daar nog wel wat hectiek voor beide doelen. HBC-keeper Bram Verhage zag de drukte voor zijn doel steeds meer toenemen en uiteindelijk was het Dennis Jansen die de thuisploeg op voorsprong zette. Al ging ook deze treffer er via een polletje in.

Bron: Haarlems Dagblad. Foto: Jan Mulder