Koploper ook te sterk voor Hoogland

Na vorige week de periodetitel te hebben gewonnen, gaat HBC gewoon door. Weliswaar kwam de ploeg van Jasper Ketting tegen Hoogland 1-0 achter maar dat werd rechtgetrokken tot een 1-3 zege.

HBC speelde als enige op zondag. De overige duels waren zaterdag al gespeeld en gunstig. Zo kwam Ajax amateurs met een wedstrijd meer gespeeld op gelijke hoogte door achtervolger JOS/Watergraafsmeer te verslaan en wist AFC’34 de koppositie niet te pakken omdat het met 3-1 verloor van Huizen. ‘We wisten één ding zeker. Zelfs met verlies zouden we bovenaan blijven staan maar het is natuurlijk een vrije kans om verder uit te lopen’, had Ketting gezien. Bij rust keek HBC wel tegen een 1-0 achterstand aan. Geflatteerd, want de voorwaartsen schoten net naast of tegen de keeper en hielpen vijf doelkansen om zeep. ‘En zij scoorden uit een strafschop die er geen was. Jeroen (De Bruijn red.) kreeg hem op zijn schouder.’

Na de pauze ging HBC gewoon door met kansen creëren en viel de treffer wel. Uit een voorzet van Wouter Soomer scoorde invaller Bryan Wilderom de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft verzuimde scheidsrechter Smeenk een penalty te geven na een overtreding op Arno Dijkstra. Maar het balbezit bleef en Jort Voorham soleerde naar de 1-2.

Ketting voerde wat wissels door en daar werd HBC alleen maar beter door. Lorenzo de la Rosa, Jasper van Altena, Trevon Akello en Mo Bekkach kwamen binnen de lijnen. Het was De la Rosa die de eindstand bepaalde op 1-3. En zo werd op zondag de riante positie verbeterd. ‘Een heerlijke overwinning en goed om te zien dat de wissels belangrijk waren. Alleen moeten we eerder marge inbouwen. Je ziet nu dat zij zelfs voor komen en dat is onnodig. In de rust verteld dat de kansen weer zouden komen en dat gebeurde omdat we vlijmscherp speelden’, weet Ketting dat de ploeg niet ongerust wordt van een onnodige achterstand.

Bron: Simon Luybé in het Haarlems Dagblad