Terugblik HBC Voetbal 2020/2021

In september 2020 is het seizoen niet begonnen met het Jeugdweekeinde, omdat dat vanwege de coronapandemie niet georganiseerd mocht worden. Wel werd begonnen met bekerwedstrijden en die konden, als het een poule van vier betrof, wel allemaal gespeeld worden. HBC Zondag Heren 1 was ingedeeld in de 2e klasse C van district West II, waarin ook Bloemendaal, DIOS en Schoten ingedeeld waren. De overige negen clubs kwamen uit de regio Leiden en Den Haag. Zondag 1 heeft maar twee competitiewedstrijden gespeeld, van de vier die er maximaal gespeeld konden worden. Door corona bij HBC en door corona bij een van de tegenstanders werden er twee wedstrijden afgelast.

Zondag Heren 2 werd ingedeeld in de Reserve Hoofdklasse en zo hoog had nog nooit een HBC team gespeeld.

Door de Tweede coronagolf werd de competitie wederom afgebroken. Trainingen werden teruggebracht tot maximaal een uur en moesten volgens de coronaregels gehouden worden. Onder andere senioren mochten wel trainen, maar moesten anderhalve meter afstand van elkaar houden. Kort dekken was er dus niet bij. Later werden dit nog maximaal groepjes van vier en nog later maximaal groepjes van twee.

Jeugdleden tot en met 18 jaar mochten wel meer, maar in eerste instantie ook geen partijspelen houden. Later mocht dit wel, maar alleen met teams binnen HBC. Nog later mochten de spelers tot en met 27 jaar partijen spelen, waardoor er ook wedstrijden gehouden werden tussen jeugd- en seniorenteams. Bestuursleden aangevuld met twee vrijwilligers liepen op doordeweekse avonden piketdiensten. Ouders deden dit in de weekenden. Dit om te controleren of iedereen zich aan de coronaregels hield. De kantine was gesloten en binnen mochten er geen activiteiten gehouden worden.

Al met al een hele organisatie. In de tweede helft van 2020 is er bij HBC diverse keren gecontroleerd door de BOA’s of HBC zich aan de coronaregels hield. Telkens was dit prima in orde. In 2021 is er bij HBC maar een keer gecontroleerd, waaruit wij de conclusie trokken dat wij de zaken goed op orde hadden. Uiteindelijk mochten de jeugdteams tot en met Onder 17 in juni 2021 nog Regiocompetitie spelen. Alle vier de weekenden van juni 2021 zijn hiervoor gebruikt, waardoor men toch nog tegen tegenstanders van buitenaf heeft kunnen spelen.

Vrijwilligers:
Het aantal vrijwilligers was stabiel, maar helaas zijn maar weinig mensen bereid om algemene werkzaamheden voor de club te doen. Er is gestart met een vrijwilligersbeleid, waarbij iedereen zijn of haar steentje aan de club moet bijdragen. Bij de jeugdleden onder de 18 jaar zijn dit vaak de ouders die achter de bar of bij de wedstrijddiensten helpen.
Desondanks blijft het aantal personen wat vrijwillig wat voor de vereniging wil doen aan de magere kant.