Gezamenlijk bulletin van De Heerenclub & De Vriendenclub 1

Augustus/September 2019

Beste vrienden,

De samenwerking die vorig seizoen is ontstaan tussen De Heren en De Vriendenclub heeft onder meer geleid tot het uitroepen van de Man of the Match en de HBC Junior van de Week, welke na thuiswedstrijden van HBC Zondag Heren 1 in de Jan Laurijssenzaal of Luchtdoos in het zonnetje worden gezet.

Een initiatief dat in goede aarde is gevallen en wij hebben dan ook besloten er in het nieuwe seizoen mee door te gaan, alsmede ondersteunend te blijven rond voorwedstrijden door de pupillen, hetgeen ook tot positieve reacties heeft geleid.

Piet Soomer, bestuurslid Technische Zaken ziet ook de samenwerking met de staf van Toekomst II toenemen en zijn vruchten afwerken. Zo werden er onlangs twee kampioensfeesten, een vrijwilligersbijeenkomst en de Voetbal in Haarlem Finaledag succesvol georganiseerd.

Ook bij ondersteuning van diverse andere activiteiten worden zaken afgestemd en dit alles in het belang van onze jeugd, de zondagselectie en HBC Voetbal in zijn geheel.

Het is dan ook de bedoeling – naast de gangbare aankondigingen voor de thuiswedstrijden welke de Vrienden ontvangen, regelmatig een bulletin met onderwerpen van verschillende aard op de website te plaatsen, waarbij ook de mogelijkheid van ingezonden stukjes geboden wordt. Liever geen ellenlange verhalen maar korte, bondige items of mededelingen. U kunt daartoe desgewenst gebruik maken van het e-mailadres j.spann@quicknet.nl.

In dit eerste bulletin van het nieuwe seizoen 2019/2020 vragen wij uw aandacht voor de indeling van de selectie, het verwelkomen van nieuwe spelers en wat verder ter tafel komt.

HBC Zondag Heren 1 is ingedeeld in de Tweede klasse B – West 1:

 • rksv DCG – Amsterdam
 • DIOS – Nieuw Vennep
 • afc DWS – Amsterdam
 • rksv HBC – Heemstede
 • Hooglanderveen – Amersfoort
 • Kampong – Utrecht
 • KDO – De Kwakel
 • sv Nieuw Utrecht – Utrecht
 • rksv Pancratius – Badhoevedorp
 • Roda’23 – Bovenkerk
 • Soest 50  – Soest
 • Theole -Tiel
 • fc Weesp – Weesp
 • avv Zeeburgia – Amsterdam

Let op! Mededelingen over eventueel busvervoer naar uitwedstrijden volgen en/of vindt u elders op de website!

Speelschema:

22 september   14.30 uur   Kampong – HBC (Sportpark Maarschalkerweerd Utrecht)
29 september   14.00 uur   HBC – Zeeburgia
06 oktober     14.00 uur   HBC – SV Nieuw Utrecht
13 oktober     14.00 uur   DWS – HBC (Sportpark Spieringhorn Amsterdam)
20 oktober     14.00 uur   HBC – KDO
27 oktober     14.00 uur   Theole – HBC (Sportpark Drumpt Tiel)
03 november    14.00 uur   HBC – Pancratius
10 november    14.00 uur   Roda ’23 – HBC (Sportpark Bovenkerk Amstelveen)
24 november    14.00 uur   Hooglanderveen – HBC (Sportpark W Tomassen)
01 december    14.00 uur   HBC – DIOS
08 december    14.00 uur   Soest SO – HBC (Sportpark Bosstraat -Oost Soest)
15 december    14.00 uur   HBC – FC Weesp

HBC Zondag Heren 2 is ingedeeld in de reserve 1e klasse A – West 1.

Nieuwe selectiespelers
Wij verwelkomen onderstaande nieuwe selectiespelers welke wij veel succes en een prettige tijd bij HBC toewensen:

Lucas Verstraten
Komend van KHFC Zat.1 (topscorer met 41 doelpunten). Kent een aantal spelers uit het verleden en HBC spreekt hem o.a. aan door de accommodatie, training, sfeer en de uitdaging hoger op te komen.

Sven Wierda
Komend van sv Hoofddorp spreekt de sfeer en de ambities van HBC hem bijzonder aan. Hij hoopt met zijn ervaring en aanvallende kwaliteiten zijn aandeel te kunnen leveren.

Mark Mul
Komend van Zwanenburg kent hij HBC erg goed en vooral de 100% inzet welke hij bij HBC aantreft, spreekt hem aan. Na Zwanenburg is HBC pas zijn tweede club en hoopt hij een positieve bijdrage te kunnen leveren.

Bryan Wilderom
Komend van 1e klasser DSOV was hij na een aantal succesvolle jaren toe aan een nieuwe uitdaging en hoopt deze bij HBC te kunnen realiseren. Onder het motto “wij gaan komend seizoen knallen” zal hij zich volledig inzetten om HBC op een hoger plan te brengen.

Damian en Jeremaih Veldman
Keeper Jeremaih en broer Damian speelden voorheen bij HFC Haarlem en de zaterdagselectie van Aalsmeer en hopen bij HBC aansluiting te vinden bij de uitgebreide selectie (58 spelers waaronder 6 keepers).

Eigen kweek (uit de JO19): Jort Voorham, Lasse Appels en Tom Vahle. Talenten waarvan verwacht mag worden dat zij zich moeiteloos in de selectie zullen nestelen en door kunnen stoten naar HBC Zondag Heren 1.

Op de van een kruisbandblessure herstellende Wouter Soomer na – hij is er hopelijk in de tweede seizoenshelft weer bij – beschikt trainer Jasper Ketting en zijn staf over een grote en ambitieuze selectie waar HBC recht trots op mag zijn.

Voor het omvangrijke oefenprogramma wat voor de aanvang van de komende competitie wordt afgewerkt, verwijzen wij u naar de website van HBC Voetbal. De Heeren & De Vriendenclub wensen staf, spelers en supporters een plezierig en succesvol seizoen toe.

Noot: De gangbare aankondigingen van de Vriendenclub voor de thuiswedstrijden blijven naast deze gezamenlijke Bulletins bestaan.

De Vriendenclubcommissie – vriendenclub@svhbc.nl
Frans Kemp, Dinja Beers, Joke Katteler, Jacq Spann, Nico Eeken en Mart de Bouter