Veelgestelde vragen

V: Aan wie moet ik doorgeven, dat ik niet kan?
A: Aan niemand. Als u op het aangegeven tijdstip niet kunt komen, dient u zelf een vervanger te verzorgen en dit door te geven aan de coördinator van de desbetreffende taak. Mocht er op het allerlaatste moment een calamiteit voorvallen, dan dient u eveneens de coördinator te bellen. Overigens bent u daarmee niet gevrijwaard van sancties.


V: Als het voetbal is afgelast of er geen programma is, hoef ik toch niet te komen?
A: Dat is niet vanzelfsprekend! Als u echt niet nodig bent, wordt u daarover gebeld of staat dit vermeld op de website (www.svhbc.nl). Stelt u zich bij twijfel altijd in verbinding met de club of kom even naar het sportpark.


V: Wordt er rekening gehouden met schoolvakanties?
A: Nee, we plannen gewoon door, behalve in de zomerperiode (1 juli tot 1 augustus). Uiteraard proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de vakanties, maar de activiteiten en werkzaamheden staan niet stil. Ruilen kan natuurlijk altijd.


V: Als ik heb geruild en mijn vervanger komt niet opdagen, dan is de sanctie toch voor de vervanger?
A: Nee, als uw vervanger niet komt, bent u nog steeds zelf verantwoordelijk. Het is dus aan te raden goede afspraken te maken. Als u een sanctie krijgt voor verzuim van een vervanger, moet u dit zelf met uw vervanger vereffenen.


V: Mag ik mijn kind sturen om mijn beurt te vervullen?
A: Als uw kind 16 jaar of ouder is, mag hij/zij de dienst waarnemen met uitzondering van het schenken van alcohol. Hiervoor geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.


V: Ik heb meer dan één kind op HBC Voetbal, moet ik nu evenredig veel diensten draaien?
A: Nee, dat hoeft niet. Voor maximaal twee spelende leden binnen 1 gezin/huishouden moeten er vrijwilligerstaken worden vervuld. Indien er een (voldoende grote) functie (in de regel zwaarder dan een taak) wordt vervuld, volstaat dit voor twee (of meer) spelende leden in een keer.


V: Wij zijn gescheiden als ouders en hebben meerdere kinderen op HBC Voetbal. Zijn we dan allebei taakplichtig?
A: Nee, dat hoeft niet, ook niet als de kinderen gescheiden wonen. Wie de vrijwilligersplicht uitvoert, maakt HBC Voetbal niet uit, als het maar wordt gedaan.


V: Ik werk elke zaterdag, wat dan?
A: Vrijwilligers zijn nodig op alle dagen van de week. Je kunt, als je een bepaalde dag echt nooit kunt, dit bij de opgave aangeven.


V: Waarom kan je zelf niet opgeven wanneer je de taak wil doen? Nu word ik ingedeeld op een tijdstip dat ik niet kan.
A: Jaarlijks bestaat de mogelijkheid om voorkeuren aan te geven. Als u daar geen gebruik van maakt, wordt er een willekeurige indeling gemaakt. Ook kan er niet altijd met ieders voorkeur rekening worden gehouden, het is natuurlijk wel mogelijk om onderling te ruilen.


V: Hoe kom ik aan informatie en roosters?
A: We streven er naar om – tenminste twee weken van te voren – de roosters te publiceren op de website.


V: Hoe zit het met opleidingen?
A: HBC Voetbal verzorgt opleidingen/workshops op diverse gebieden; denk hierbij aan scheidsrechtercursussen en informatieavonden voor specifieke taken en diensten.


V: Kan ik tijdens het jaar van werkzaamheden switchen?
A: Dat kan alleen in overleg en als er nog ruimte is. Al u wilt veranderen van taak naar functie en er is een plekje vrij, dan kan dat altijd.


V: In het verleden heb ik al veel gedaan bij HBC Voetbal; daarom ben ik toch zeker wel vrijgesteld van een taakplicht?
A: Dat argument gaat helaas niet op. De vereniging is nog altijd aan het groeien en daarmee ook de werkzaamheden.


Lees verder: