JO12-2 speelt (alweer) de sterren van de hemel

HBC JO12-2 – KHFC JO12-5: 3-3

“Ai, dat was niet helemaal de bedoeling” dacht Alec Baldwin terwijl hij geschrokken en verbaasd met zijn gekromde wijsvinger over zijn bezwete slaap op en neer bewoog. Het zweet brak hem uit. Enkele seconden eerder op de filmset van western Rust de nieuwe kaskraker uit Hollywood had Alec zijn regisseur per ongeluk neergeschoten.

Een mirakel, maar er zat een echte kogel tussen de losse vlodders in Alec’s pistool, waarmee hij voor de allerlaatste scene van de film al schietend door het beeld moest rennen. Hoe treurig! De 42-jarige Halyna Hutchens werd geraakt in een schouder-slagader en kon niet meer gered worden. Foutje, bedankt…

Veel leuker nieuws was er ook! Vandaag moesten wij wederom aantreden tegen de Koninklijken. Een aantal weken geleden wonnen we geheel terecht al van team JO12-6 😊. Niets op af te dingen.

Hoopvol stuurden ze dit keer team JO12-5 vanaf de Spanjaardslaan naar de Cruquiusweg, waar wij hen vriendelijk ontvingen op ons trainingsveld. Een team met veel bekenden van school, familie en vrienden langs de lijn, etc. We hadden er zin en HFC ook. Alle ingrediënten waren aanwezig.

De wedstrijd begon klokslag 11.15 uur. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. HFC combineerde via twee langharige prima spelertjes er lustig op los. Achterin speelde HFC met een echte ouderwetse Oostduitse ausputzer. Ik dacht dat Austputzers niet meer bestonden, maar HFC heeft er kennelijk nog eentje. Minstens tien meter achter de verdediging. Schaven als het moet en lange pegels naar voren. Klaus Augenthaler kent u hem nog? De ausputzer van HFC luisterde naar de naam Jack.

De eerste helft verloren we te veel duels op het middenveld. Koen, Vico en Cruz deden hun uiterste best maar kregen geen vat op de wedstrijd. Als we scherper waren geweest had een ruime zege er zeker in gezeten. Mick ontpopte zich gaandeweg tot Man of the Match. Hij zat overal tussen en zijn voortzettingen waren uiterst gevaarlijk. Via diepe ballen kregen Adam, Jenoah en vooral Nathu kregen mooie kansen, maar het was echter HFC dat de score opende: 0-1. Een stand in evenwicht had beter het wedstrijdbeeld weergegeven.

Rust! “Zo heet die film met Alec Baldwin ook,” dacht ik. Voor ons was de tijd aangebroken om eindelijk met scherp te gaan schieten.

Na rust kantelde het spelbeeld. We werden sterker en sterker. Zelf floot ik de wedstrijd en kreeg vanuit HFC-kamp het verwijt van thuisfluiter. Al snel legde ik de bal op de stip nadat Vico Nathu diep stuurde en Nathu zich vakkundig over het knietje van de verdediger liet vallen. Voor mij een onbetwiste pingel, HFC dacht er anders over. Nathu beheerste zich keurig, maar zijn geplaatste penalty ging net naast de paal. HFC vierde de misser. Wij verbeten ons en gingen nog fanatieker spelen.

Koen, Cruz en Vico wonnen de slag op het middenveld. Vico is gelukkig weer op het niveau van voor zijn afwezigheid. Yasin bediende James slim op de linker kant. James scoort niet vaak, maar als hij scoort zijn het over het algemeen beauties. Ook deze dus. Hij kapte de bal, zodat hij voor zijn rechter klaar kwam te liggen. James vuurde van ver een voorzet af, die pardoes over de keeper in het zijnet belandde. Wat een goal! Een losse vlodder die onbedoeld doel trof. Waar hoorden we dat eerder? James verontschuldigde zich net als Alec Baldwin. Sorry voor deze onvoorziene voltreffer!

HFC liet het er niet bij zitten en maakte al snel 1-2. Gijs pookte de boel nog eens op, zoals een aanvoerder dat doet. Gijs veroverde de bal en stuurde Nathu met een pracht pass richting het vijandige doel. Achtereenvolgens waren het Nathu en Jenoah die op goal schoten, maar uiteindelijk was het Koen die met een droge knal tekende voor 2-2.

Taai als HFC was maakte één van het langharige HFC duo 2-3 met nog 5 minuten op de klok. Het leek erop dat we de winst moesten laten aan onze gasten. Het was Cruz die op aangeven van Lars uiteindelijk zijn goede wedstrijd beloonde met de bevrijdende goal.

3-3 vlak voor tijd. Mooi om te zien hoe de boys elkaar in de armen vielen en het gelijkspel vierden als overwinning. Zo kwam de wedstrijd ten einde. Al met al een terechte uitslag en een goed begin van de zaterdagmiddag!

Justin Bieber legt zijn hand op de knie van Hailey. “Schat, wat erg van je oom Alec zeg”. “Lieverd, laat me maar even met Rust, dit schiet niet op zo” antwoordt Hailey. “Ok, Wat wil je liever schat, Perziken uit Georgia of Weed uit California?” fluistert Justin zachtjes troostend in haar oor….

Happy Halloween!

Arjen Lindeman