Gezamenlijk bulletin van De Heerenclub & De Vriendenclub 2

HBC VoetbalDe samenwerking tussen De Heren en De Vriendenclub zoals vermeld in ons eerste gezamenlijke bulletin van augustus/september 2019 is voor zover ons ter ore is gekomen in goede aarde gevallen en voor ons dan ook reden om op de ingeslagen weg door te gaan.

Resultaten HBC Zondag 1

22/09

Kampong uit; terechte 4-1 nederlaag tegen sterke opponent

29/09

Zeeburgia thuis; eclatante 6-0 overwinning zoals exact 60 jaar (1959) geleden de 8-2; de pers deed (doet) als volgt verslag:

HBC Voetbal

HBC Voetbal

06/10

sv Nieuw Utrecht thuis; evenals vorige week wisten de onzen na de rust en twee wissels de tegenstand van de opponent te breken. Na een 2-0 ruststand werd de score met flitsende aanvallen opgevoerd tot de 7-1 eindstand, waarbij Luke met 4 goals een productieve dag had.

De mannen maakten de keuze voor de Man of the Match niet simpel, omdat meerdere van hen daarvoor in aanmerking kwamen.

Man of the Match

1959 – Siem de Reus †

2019 – Neil van Hooff

HBC Voetbal | Neil van Hooff

 

Luke Vahle

HBC Voetbal | Luke Vahle

 

Ingezonden stukken

Van Joop Bergman ontvingen wij het volgende ingezonden stuk:

Ik kan niet wachten tot de wedstrijden weer gaan beginnen en ik wil dit jaar toch even een kort woordje richten tot trainer(s) en bestuur.

Vorig jaar heb ik het onderwerp m.b.t. een ‘blaadje’ met informatie bij wedstrijden al eens aanhangig gemaakt bij diverse mensen en ik besef heel goed dat ook extra informatie, extra tijd (lees: extra inzet van een toch al nijpend tekort aan vrijwilligers) kost. Maar als je als publiek op de tribune zit wil je toch eigenlijk ook iets meer ‘weten’ over de wedstrijd die wordt gespeeld en vooral de spelers. Een blaadje met daarin de deelnemende spelers, reserves, stand in de competitie en eventueel een kort stukje over één van de spelers (of wellicht wel twee) maakt het alleen maar interessanter.

Nu hoor ik je denken: wie gaat dat dan allemaal doen? Zo’n blaadje maken kost tijd, moet worden gedrukt en legt dus beslag op ‘TIJD’ en die tijd kan wellicht beter worden besteed aan andere (belangrijkere) activiteiten. Maar wellicht een idee: we hebben een website, dus waarop daar pal voor de wedstrijd niet een berichtje op zetten, met de informatie over het team. ‘Verplicht’ de trainer om bijvoorbeeld een X-aantal uren voor de wedstrijd de informatie over het team aan te leveren, cq opstelling. Laat de trainer ook 2 spelers uitkiezen die via de mail of WhatsApp of andere SM even een kort stukje over zichzelf schrijven. Er moet alleen iemand zijn die handig is op het gebied van de website en daar de informatie even opzet. Je kunt dan iedereen laten weten dat een half uur voor de wedstrijd de opstelling en info (standen) te zien zijn op: www.svhbc.nl. Wellicht een idee?                                                                                      

Groet, Joop Bergman

Beste Joop, je richt je stukje tot de trainer(s) en het bestuur en wij zullen je stukje dan ook doorsturen naar het bestuur Voetbal. De Vriendenclub mailt zoals je weet vòòr alle thuiswedstrijden een aankondiging naar haar ca. 120 leden en het is wellicht een idee om deze aankondigingen ook op de site te plaatsen. Als er een reactie op je stukje volgt, zullen wij daarvan tot plaatsing in deze rubriek overgaan.

Bedankt voor je bijdrage Joop!

Nieuwe outfit gastvrouwen

Tijdens de wedstrijd HBC-Zeeburgia verrasten onze gastvrouwen Dinja en Ellen ons in de Luchtdoos met een eigentijdse, door Joop Bergman gesponsorde outfit en het moet gezegd, “super leuk dames!”

Interview

Het ligt in de bedoeling om periodiek een kort interview met een HBC-er te plaatsen. Deze keer  Marcel Visser (1958), samen met Ruud Kroese teammanager van selectie 1+2 en deel uitmakend van de trainersstaf.

Marcel Visser

Geboren Haarlemmer, wonende in Hoofddorp en sinds 1980 HBC-speler tot op de dag van vandaag, momenteel in de zaterdag veteranen 45+. Eén van zijn taken binnen de staf is het wekelijks bijhouden van de statistieken van alle selectiespelers en verslaggeving daarvan aan hoofdtrainer Jasper Ketting en Steef van Loon.

In zijn jonge jaren speelde Marcel in TYBB, een aloude tegenstander van HBC, tegenwoordig de fusieclub Olympia. De liefde bracht hem toentertijd via-via bij HBC waar hij onder meer samenspeelde met Cees Diependaal, Jan Kokkelkoren, Henk Kinkhouwers en Karel Gozeling.

Trainers waaronder hij speelde waren bijvoorbeeld Fred André en Clement Koster, welke laatste hem naar de selectie van het tweede elftal haalde, waar hij hoofdzakelijk als linkerverdediger speelde.

HBC voelt als “thuis” en vormt een prima uitlaatklep voor zijn dagelijkse drukke werkzaamheden als handhaver/coördinator bij het Hoogheemraadschap.

Hij roemt de goede samenwerking, vriendschap en sfeer en hoopt nog lang op dit niveau zijn steentje te kunnen bijdragen in HBC en wij wensen hem daarbij uiteraard alle plezier en succes toe.

Noot:

De gangbare aankondigingen van de Vriendenclub voor de thuiswedstrijden blijven naast deze gezamenlijke Bulletins bestaan. JS

—————————O—————————-